Amb els drets de les persones no es juga. Defensem l’atenció sanitària universal i pública

Aquests dies ens hem assabentat que el Consell d’Europa ha reprovat Espanya per excloure de l’atenció sanitària els ciutadans estrangers sense papers. Aquest òrgan, encarregat de vetllar pel compliment dels drets humans a 47 països del continent, ha insistit en el que venim denunciant els i les socialistes en els darrers temps: la crisi s’ha convertit en l’excusa perfecta per a retallar drets a la ciutadania.

La dreta està utilitzant aquesta conjuntura econòmica per a imposar mesures amb un rerefons ideològic; està aplicant polítiques discriminatòries i xenòfobes que no fan més que segregar a les persones en ciutadans de primera i de segona; i està posant en perill la salut de tots i totes al no oferir una atenció sanitària universal.

Amb els drets de les persones no es juga; la salut no està en venda. I ho hem demostrat. Aquesta setmana ja portem dues victòries. Si ara és el Consell d’Europa qui ha donat la veu d’alarma i ha denunciat públicament el retrocés dels drets socials a Espanya, un primer pas per a canviar-ho, fa un parell de dies era la Marea Blanca qui aconseguia aturar la privatització de la gestió hospitalària madrilenya.

Aquest és el camí. El canvi ha començat. La ciutadania està demostrant que el poder és del poble. Junts farem possible l’Europa de la Dignitat per la que treballem.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s