Dona i feminista

Sóc Eliana Camps Dutrem, feminista, socialista i europeista convençuda. Tinc 39 anys, i des dels 22 milito al Partit Socialista de Catalunya. També sóc mare i sé què és conciliar família i treball, una tasca gens fàcil però gratificant.

M’agraden els reptes i dono gràcies cada dia perquè, malgrat els obstacles que es presenten al llarg del camí (en el meu i en el de tothom), tinc clar que sóc una persona afortunada, amb una feina i una família que m’estima i qu’estimo. També, com a dona feminista, comprovo cada dia que formo part d’una munió de dones i homes que fem xarxa solidària lluitant per fer aquesta societat més paritària, per tant justa i democràtica. Una xarxa de feminisme i amistats amb les que també gaudir de la vida i dels petits moments. 

Considero que la política és de tots i de totes, és de la ciutadania, és nostra des que naixem, ens pertany. A cada acte de la nostra vida quotidiana, a cada elecció que fem per senzilla que sembli, estem fent política, estem responent a uns valors, a uns ideals; per això, durant tota la meva trajectòria professional i com a militant, he estat al servei dels principis socialistes: la democràcia, la igualtat, la solidaritat, la cohesió social i l’interès públic.

Com a jurista, sempre m’he orientat cap a àmbits que jutjo rellevants per  assolir un món amb justícia social: la igualtat de gènere, Europa i els moviments socials i cívics. I dins del PSC, he seguit aquesta màxima com a Secretària d’Europa a Barcelona.

Si m’hagués de definir, no en tres paraules però sí amb tres idees diria que:

 • Desitjo per la resta el mateix que desitjo per mi. La igualtat d’oportunitats és una obligació ètica cap a tothom que ens envolta, independentment del seu sexe, orientació sexual, classe social,  origen o creences religioses.
 • Visc per la política, No visc de la política. La política és un servei públic i les persones que dirigeixen són servidores públiques i han de rendir comptes a la ciutadania que els ha escollit.
 • Sóc fidel a les meves idees, valenta per defensar-les i constant per dur-les a terme. Ofereixo coratge, cap i treball, amb honestedat i respecte.

2 thoughts on “Dona i feminista

 1. Por qué no destacar el trabajo del bloque socialista en el Parlamento europeo, de su Presidente el socialdemócrata Martín Schultz y de su programa de democratización para la próxima legislatura.
  La verdad es que la propaganda electoral del alemán es muy interesante, atractiva y sería, despojada de los excesos del s. XIX.
  Son unas elecciones europea, no nacionales, ni nacionalistas.
  El proyecto europeo es lo mejor que ha producido el continente que alumbro la Democracia, los Derechos Humanos, y el Estado del Bienestar.

  • Rosina, Si Martin Schulz es Presidente de la Comisión Europea (elegido por un Parlamento Europeo de izquierdas) estoy segura que habrán grandes avances en la Europa Social que queremos.Lucharemos por una Europa que a las necesidades de la mayoría de la gente #CoratjexEuropa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s