L’Europa de la Dignitat

L’Europa de la Dignitat és l’Europa amb la qual somio i aquella per la qual treballo, la que desitjo per tothom, on vull viure. És l’Europa transparent, que estima els seus ciutadans i ciutadanes, que els permet avançar i viure en benestar, que eixampla els seus drets i les seves llibertats, que respecta les diferències, que és justa.

Una Europa que treballa en tres fronts:

          La justícia social. Entre altres mesures, implanta polítiques tributàries redistributives i progressives –afavorint a les persones més desprotegides-, fent especial èmfasis en la responsabilitat fiscal del gran capital i de les grans fortunes i en la lluita contra els paradisos fiscals europeus, alguns dels quals es troben dins de la pròpia Unió, situació doblement escandalosa. També garanteix uns estàndards mínims a la població dels diferents països membres, en el marc de les relacions laborals, prestacions socials, sanitat i educació. A més, té un registre obligatori pels lobbies i la publicitat d’agendes i informes.

          La igualtat. Tant de gènere com d’oportunitats. Només des de la consideració que totes les persones tenim els mateixos drets i les mateixes obligacions podem considerar-nos socialistes. Nèixer en cert barri, en certa ciutat o en un país concret s’ha convertit en un determinant pel nostre futur professional, la nostra jubilació o, fins i tot, la nostra salut. Aquesta realitat injusta i demolidora, ha de canviar, ho hem de canviar entre totes i tots. Nèixer dona no pot ser motiu de desigualtats, com no poder decidir respecte al propi cos o respecte al futur que vols. No pot ser que nèixer dona sigui un factor de risc per patir violència masclista i sexista o per poder ser traficada i comprada.

          Els barris i els municipis. L’autèntica política democràtica neix de les bases, neix de baix a dalt, de la proximitat, d’una concepció de la política veritablement democràtica, que respecti les diferències i que defensi la solidaritat interterritorial.

A l’Europa de la Dignitat s’exerceix la política al servei de les persones, sense concessions. No es claudica davant els bancs, les caixes, els lobbies, els poders fàctics o els foscos de tot color que estan pervertint la idea d’Europa i diluint la construcció europea.

A l’Europa de la Dignitat la ciutadania té la paraula i les persones que la representen políticament ténen la responsabilitat d’esmerçar fins al darrer al·lè per recuperar la seva confiança i tornar-los l’esperança en la Unió Europea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s