Manifest de les bases amb “CoratgexEuropa”

Els i les socialistes de Catalunya celebrarem el proper dia 8 de febrer  eleccions primàries per decidir quin candidat/a està més preparat per a representar-nos a Europa, qui té més solvència política i professional per defensar els interessos catalans i europeus al Parlament Europeu.

Estem  en un moment complicat per a la ciutadania, per a les esquerres i per al PSC, en particular. Presenciem i patim el desmantellament dels serveis públics, l’enderrocament del sistema del benestar, l’empobriment generalitzat, l’aclaparador conservadorisme social… Però també la desafecció envers la política i la imposició del pensament únic sobre Catalunya i del fatalisme respecte a la crisi. Sembla que davant tot això ens haguéssim quedat sense respostes. Ho sembla només, perquè tenim respostes, tenim líders i tenim projecte.

Tenim davant nostre el repte de generar un model econòmic i social viable que resolgui problemes, que ofereixi oportunitats, que obri portes, que ens posi a tots i a totes a la mateixa línia de sortida, que rescati els que han estat llençats a la cuneta i que sàpiga dir no. No a la dictadura dels mercats, no a la crisi com a coartada per desballestar els nostres drets i llibertats, no a la discriminació entre ciutadans de primera i de segona, no al populisme i a la xenofòbia, no a retrocedir 30 anys, no a desnaturalitzar el projecte europeu.

Recuperem l’esperit de la revolució francesa, les arrels de la socialdemocràcia europea, l’essència del Tractat de Maastricht. Això és Europa, això és l’autèntica Europa que ara està segrestada pel neoliberalisme,  captiva d’uns pocs que ens ofeguen, que ens volen empetitir, que ens volen muts i cecs. No ens ho posaran fàcil, però el sistema del benestar del vell continent no està en venda. Pertany  als ciutadans i ciutadanes que l’han construït amb tants sacrificis.

No romandrem amb els braços plegats mentre esborren allò que ens ha costat tants anys aixecar, no mirarem cap a un altre costat, no defallirem. Al contrari, avançarem i els aturarem. I ho farem braç a braç, tots i totes, des de la igualtat. Lluny  quedarà el temps en que la paraula dels dirigents valia més que la dels militants, en que només expressàvem la nostra voluntat cada quatre anys, en que uns manaven i altres obeïen. Ha arribat el temps de l’autèntica democràcia, en que  la participació és permanent, la comunicació flueix de baix a dalt i la  política  es fa des de la coresponsabilitat.

Una nova època de militància activa, participativa, compromesa, amb nous lideratges basats en el treball eficaç, els mèrits demostrats i la qualitat humana. Un nou temps que encarna Eliana Camps, jurista experta en Europa, políglota i militant socialista des que tenia 22 anys. Una dona compromesa amb la cohesió social a través d’una nova manera de fer política propera i transparent, nascuda de la voluntat popular.

Els i les socialistes encapçalem un projecte que posa les persones al centre de l’actuació política, que construeix Europa des de les fàbriques i les empreses, des dels barris, des de les cooperatives, des de les universitats…, des de baix; un projecte feminista i ecologista, un projecte d’esquerres. Representem els valors de l’esforç, del treball, de l’experiència i la formació, d’aprendre a caminar abans que a córrer. Uns valors imprescindibles per encarar el futur amb confiança, per fer el pas de l’Europa de la precarietat a l’Europa de la dignitat, per recuperar la credibilitat que els socialistes ens mereixem.

Per fer realitat aquest projecte, per lluitar per un món amb llibertat, igualtat i solidaritat, necessitem ciutadans i ciutadanes que apostin amb coratge pel canvi ja, un canvi que representa Eliana, perquè és dona, és jove, està formada, té experiència política i la seva candidatura, sòlida i coherent, neix de les bases.

Aposta tu també per  més democràcia, més esquerra, més socialisme, més eficàcia, més Europa social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s